Meer dan 30 Goudse jongeren in 6 teams gingen op de eerste Hackathon Gouda met elkaar de strijd aan. Doel: creatieve oplossingen bedenken voor het afval dat we allemaal in Gouda produceren. Beter scheiden, slimmer hergebruiken of gewoon veel minder afval produceren, daar ging het om. Er werd op locatie De Kazerne van de Goudse Waarden hard gewerkt, diep nagedacht en stevig gediscussieerd met tussendoor ook nog een pittige fysieke oefening, waarbij de taaiste deelnemer meer dan 5 minuten bleek te kunnen ‘planken’.

Het resultaat van de actieve middag: 6 prima pitches waarin scherpe ideeën in een paar minuten werden gepresenteerd aan een jury van deskundigen en wethouder Thierry van Vugt: van inspirerende posters, enthousiasmerende beloningsplannen en slimme apps tot wijkprikkels en levenslange lunchboxen.

Winnaars Björn , Katie, Lotte, Nathalie en Ruben deden hun teamnaam De Duurzame Denkers eer aan met een doordacht voorstel om groen afval slimmer en met een beter effect op het klimaat meteen te hergebruiken. Zij gaan binnenkort met wethouder Niezen in gesprek over hun plan!

En natuurlijk wil iedereen weten wat de winnaars precies hebben bedacht. Dat kan! Zij presenteren hun oplossing op het DuurzaamheidsEvent 2019, op zaterdag 5 oktober bij de Rabobank aan de Burgemeester Jamessingel 44. Het event is van10.30 tot 14 uur en toegang is gratis. De presentatie van het winnende hackathonteam is om 13.30 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!