Ongeveer anderhalf jaar is het nieuwe filiaal van Jumbo aan de Sportlaan nu open en in die periode is er een aardige toename te zien van klanten. Wie een kijkje neemt in dit filiaal kan het met eigen ogen zien: het is een mooie super in een mooie wijk. Naarmate de renovatie vordert, wordt Oosterwei steeds mooier. Sombere flatgebouwen en oude huizenblokken worden gesloopt, fraaie appartementencomplexen en nieuwbouwwoningen komen er voor in de plaats. Oosterwei knapt zienderogen op. Jumbo-medewerker Mike Duthler vindt het dan ook een plezier om in dit nieuwe filiaal te mogen werken.
Fairtrade Gouda spreekt Mike (officieel eerste medewerker DKW – droge kruidenierswaren) om hem de sticker van Fairtrade Gemeente Gouda uit te reiken. Het Jumbo-filiaal aan de Sportlaan mag zich namelijk officieel Fairtrade-deelnemer noemen. Mike doet het woord namens filiaalmanager Björn Siera. Dit filiaal heeft 120 medewerkers.
“We zijn daar als filiaal bewust mee bezig. Het is wel een landelijk beleid om meer Fairtrade te verkopen, maar we kunnen daar ook eigen acties voor houden. En dat doen we ook. Zeker ook omdat onze klanten steeds meer om Fairtrade producten vragen.”
In het Jumbo-filiaal in Oosterwei gaat het dan vooral om koffie, thee, chocola, hagelslag, bananen en oosterse artikelen. “We merken dat steeds meer klanten spontaan Fairtrade artikelen kopen.”
Vol trots plakt Mike Duthler de Fairtrade sticker op de etalageruit naast de ingang, nadat hij de sticker heeft ontvangen uit handen van Fairtrade-voorzitter Jaap Warners.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!