De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Wij maken ons grote zorgen. Om tijdens de coronacrisis veilig en effectief van ons te laten horen, wordt op meerdere locaties door heel Nederland op 14 maart 2021 om 15.00 uur een Klimaatalarm georganiseerd. Ook in Gouda.
In Gouda gaan wij letterlijk stilstaan op 14 maart 2021 vanaf 14.30 uur, waar we op 1.5 meter afstand van elkaar blijven. Dat doen we op de Markt in Gouda.
Om 15:00 worden de noodklokken geluid voor klimaatmaatregelen.
Het initiatief is genomen door de Werkgroep Duurzaamheid Gouda. Hierin werken diverse maatschappelijke organisaties samen: de Werkgroep ZIN van de Raad van Kerken, Fairtrade Gouda, IVN, Nivon Natuurvrienden Gouda en Grootouders voor het Klimaat. De deelnemende organisaties zorgen voor een groot spandoek.
Het Covid-19 virus laat duidelijk zien dat snel en daadkrachtig handelen nodig is om een crisis te bestrijden. Vlak voor de landelijke verkiezingen willen we aan heel Nederland, de politieke partijen en het kabinet duidelijk maken dat we nu moeten kiezen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.
Veiligheid voorop
Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen, op 1,5 m afstand of vanuit huis. We vragen iedereen die fysiek deel wil nemen om een mondkapje te dragen en thuis te blijven bij klachten.

Wil jij meedoen met het Klimaatalarm maar kun je of ga je liever niet de straat op? Dan kun je ook online meedoen! Alle mensen die zich via de website aanmelden tellen we mee in de landelijke opkomst.
Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.klimaatmars2021.nl .-. Gouda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!