De Koningin Wilhelminaschool is trots op de titel Fairtrade School. Deze protestants-christelijke school aan de Willem de Zwijgersingel mag zich sinds vorige week officieel Fairtrade School noemen. Dat werd bekrachtigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de school. Wethouder duurzaamheid Hilde Niezen overhandigde het bijbehorende bord aan schooldirecteur Gea van der Meijden. Dat gebeurde onder toeziend oog van Jaap Warners, voorzitter van de Stichting Fairtrade Gouda.
“Het is geweldig dat de school zo veel doet aan duurzaamheid in het algemeen en fairtrade in het bijzonder. Daar zijn wij als fairtrade gemeente heel blij mee”, zo sprak de wethouder.
Dat fairtrade in het DNA van de hele school zit, bleek wel tijdens de uitreiking van de titel. Leerlingen van de school verzorgden een presentatie. Zij legden uit wat fairtrade is en wat het betekent voor de boeren in producerende landen. Na de vertoning van twee algemene filmpjes over koffieboeren en over de door Fairtrade Gouda jaarlijks georganiseerde Wereldreis was het de beurt aan de scholieren om twee door de leerlingen zelf gemaakte filmpjes over fairtrade te vertonen. Die filmpjes oogstten terecht veel applaus.
Vervolgens legde Jaap Warners uit wat de gemeente moet doen om Fairtradegemeente te mogen blijven. Hij overhandigde het juryrapport waarin staat beschreven dat er nog heel wat voor komt kijken voor een school om zich Fairtrade School te mogen noemen. Hij noemde de titel meer dan verdiend.
In de aula van de school was een stand van de Wereldwinkel ingericht waar fairtrade producten konden worden gekocht. De school zelf organiseerde een KW-café met hapjes en drankjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!