Het ergste van de Coronacrisis lijkt voorbij. Museumhavencafé ’t IJsselhuis is voorzichtig weer open. Nog niet binnen in het café/restaurant gedeelte, maar wel buiten. Gasten kunnen terecht op een uitgebreid en zeer sfeervol terras, half gelegen onder grote bomen. Uitbater Herman Winkelman is blij dat hij weer gasten kan ontvangen.
“Het is allemaal wel anders, volgens de richtlijnen van het RIVM, maar heerlijk om weer te kunnen bedienen. Op een extra groot terras, waar de gasten hun bestelde drankjes of hapjes zelf moeten afhalen.”
De keuken in het restaurant is nog niet open. “We zijn aan het verbouwen. Ik denk dat we op z’n vroegst in oktober open kunnen. Dus moeten we het van ons terras hebben. We hopen dan ook op mooi weer.”
Herman Winkelman heeft een aangepaste kaart. Met lunchgerechten met producten uit eigen moestuin en speciale feestgerechten voor het diner, ook vegetarisch. “En er staat een kapsalon op de kaart, geheel in IJsselhuis-stijl”, zegt Herman Winkelman trots.
Sinds de heropening beginnen de klanten weer te komen. Zo had het IJsselhuis onlangs de werkgroep van Fairtrade Gouda op bezoek; die kwam in de openlucht vergaderen. Het was de eerste keer weer dat de mensen van de werkgroep elkaar in levende lijve troffen, na enkele video-vergaderingen op afstand.
De band tussen het Museumhavencafé en Fairtrade? Het IJsselhuis mag zich Fairtrade-deelnemer noemen. Op de kaart staan diverse Fairtrade artikelen en –gerechten. Een op de entree-deur bevestigde sticker onderstreept die band.
En de vergadering? Die verliep prima. Fairtrade Gouda hoopt na de Corona stilte in de zomer en het najaar weer wat activiteiten te kunnen organiseren.
Zie: www.ijsselhuisgouda.nl

Bij de foto: Een speciale vergaderopstelling voor Fairtrade

Foto: Hans van Raalte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!