Kledingwinkel Karakter is verhuisd. Van nummer 66 aan de Lange Groenendaal naar nummer 49. Het lijkt een kleine stap, maar eigenaresse Nienke Lindeboom beschouwt het zelf als een flinke vooruitgang. “We kunnen nu veel beter laten zien wie we zijn en wie wil er nu niet zitten in een pand met heel veel karakter. Ik had dit pand al veel langer op het oog. Qua ruimte blijft het ongeveer hetzelfde, maar die gevel is een wereld van verschil.”

Karakter is een kledingwinkel waar de klant terecht kan voor duurzame kledingmerken, zoals handgebreide truien en vesten. Eerlijke kleding, Fair Fashion en daarmee is de link gelegd met Fairtrade Gouda. “We voelen ons verwant met Fairtrade. Dat blijkt uit onze keuzes van merken, we hebben respect voor mens en milieu”, aldus Nienke. Naast kleding verkoopt Karakter sieraden, schoenen en woonaccessoires. Nienke Lindeboom is als eigenaresse de enige fulltime kracht, daarnaast zijn er nog drie vaste medewerkers. En dat alles in Gouda, een stad met karakter, zoals Nienke dat omschrijft.

De verkoop in de winkel is niet de enige manier waarop Fairtrade wordt uitgedragen. Karakter gaat meedoen met ‘Eerlijk Winkelen’, een vaste route die blijvend wordt uitgestippeld langs fairtrade-winkels in de binnenstad. Dat is een initiatief van de Stichting Fairtrade Gouda, samen met de gemeente. De start hiervan is in oktober en valt samen met de viering van het eerste lustrum van Fairtrade Gouda. “Daar doen we graag aan mee”, benadrukt Nienke.

Zij overweegt ook om mee te doen aan een ander, nieuw, initiatief van Fairtrade Gouda: het plan bestaat om ambassadeurs te benoemen uit deelnemers in de verschillende branches, zoals kledingwinkels, supermarkten, horeca en banketbakkerijen. Mogelijk sluit Karakter zich daarbij aan.

Voor meer informatie over kledingwinkel Karakter zie: www.karakterwebwinkel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!