Na een grondige verbouwing van vier dagen is op 22 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, de Natuurwinkel heropend. Deze winkel gaat na die verbouwing verder als Biowinkel. Het is nu nog meer dan voorheen een biologische specialist. Met dit verschil dat de Biowinkel nu volledig zelfstandig is en niet langer een filiaal van de Natuurwinkel.
Hoewel de 18 personeelsleden het graag anders hadden gezien, is de heropening op bescheiden wijze gevierd.
“Natuurlijk hadden we graag een groot openingsfeest gehad”, vertelt eigenaresse Céline Brugman, “maar door Corona is het allemaal anders gegaan. Dat feestje komt later wel.
De reacties op de verbouwing zijn overweldigend geweest”, aldus Céline.
Volgens haar noemen alle klanten het een enorme verbetering. “Iedereen heeft het over een geweldige uitstraling. De winkel heeft dezelfde oppervlakte gehouden, maar alles lijkt ruimtelijker. Vanwege Corona hebben we natuurlijk ook meer ruimte moeten maken. Zo kunnen de klanten nu om de groente-afdeling lopen.”
Met het overnemen van de winkel veranderde dus ook meteen de naam in Biowinkel. “Onze klanten waren heel nieuwsgierig. Ze zijn blij dat we nu nog meer gespecialiseerd zijn op het gebied van biologische producten. En natuurlijk hebben we ook veel Fairtrade producten in ons assortiment.” Céline noemt koffie, thee, chocola, bananen, ananas, kokosmelk, suiker en wijnen als belangrijkste Fairtrade producten.”
Belangrijk vindt de eigenaresse het ook, dat de verbouwing het mogelijk heeft gemaakt om winst te boeken op het gebied van het milieu. Zo is overal in de winkel ledverlichting, wordt er geen gast meer verbruikt en is er een duurzame airco. “De winkel heeft nu een eigentijdse uitstraling.”

Bij de foto: Blij met de nieuwe inrichting. V.r.n.l. Céline, Vera en Maike
Foto: Lucas A.Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!