Peter Oskam en Gerard Versluis hebben de smaak te pakken. Een paar jaar geleden begonnen zij als franchise directeuren een Coop Supermarkt aan de Heesterlaan. En nu hebben zij hun ambities uitgebreid met een nieuw Coop-filiaal aan het Driewegplein in Achterwillens.
“We wilden graag een tweede vestiging in Gouda en toen kwam dit op ons pad. Daar zijn we enthousiast in gesprongen”, vertelt Peter Oskam. Voorheen zat hier een MCD winkel. Die stond leeg en dat was voor Oskam en Versluis een mooi moment.
“Het is een aantrekkelijke plek voor een buurtwinkel”, legt Gerard Versluis die stap uit. “We hebben de haalbaarheid laten onderzoeken. Er is veel aanloop van klanten uit Midden-Willens en dat maakte het voor ons aantrekkelijk. Onze winkel is voor die klanten dichterbij dan Goverwelle of de Sportlaan.”
De twee filialen in Achterwillens en De Heester zijn ongeveer even groot: 765 om 807 vierkante meter. Ook het assortiment in beide supers ontloopt elkaar weinig; dat ligt rond 1150 artikelen, met natuurlijk een flink aantal Fairtrade producten: Koffie in nieuwe verpakking (Peter Oskam: “In frissen kleuren, dat ziet er aantrekkelijk uit.”), bananen, ananas, thee, chocola, wijn. Al deze artikelen liggen verspreid in de winkel. Versluis: “Dat is beter dan een hele Fairtrade hoek maken. Nu gaan de klanten er bewust naar op zoek.”
Aanvankelijk dachten Oskam en Versluis beiden even vaak in de twee winkels aanwezig te zijn. Maar de praktijk is anders. Peter Oskam is 80% van de tijd in Achterwillens, Gerard Versluis is meer in De Heester. In Achterwillens zijn er 30 medewerkers, in De Heester ongeveer 50.
Tot de klanten in de nieuwe vestiging in Achterwillens behoren ook leerlingen van het Coornhert Gymnasium. Maar (nog) niet van de tegenover gelegen school Vindingrijk (voorheen de Wethouder Luidensschool). Peter Oskam: “Dat is een basisschool.” De vertegenwoordigers van Fairtrade Gouda (die aanwezig zijn voor de uitreiking van de Fairtrade sticker) wijzen Peter Oskam op de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdens de Fairtrade Week (27 oktober – 4 november) iets met de school te doen. “Dat is een goed idee, daar gaan we naar kijken.”

Foto: Gerard Versluis (links) en Peter Oskam laten enkele Fairtrade producten zien.
Foto Ad Ooms.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!