De bloemenkiosk aan de Ridder van Catsweg is eind 2019 in andere handen overgegaan. Jan Poels verkocht zijn twee zaken (de kiosk en het verkooppunt bij Jumbo Bloemendaal) aan Bloembinderij Van der Maat, die in Den Haag drie winkels heeft. De naam JP Bloembinders bleef gehandhaafd, zodat er wat dat betreft niet veel veranderde voor de Goudse klanten. Van Jan Poels was bekend dat hij met zijn winkels Fairtrade een warm hart toedroeg. Hoe zit dat met de nieuwe eigenaar?
Eigenaresse Mariska de Grooth: ,,Eerlijk gezegd ben ik daar op dit moment niet zo mee bezig. De coronacrisis met de lockdowns heeft heel hard toegeslagen. De zaken gaan niet goed. Onze focus is maar op één doel: hoe houden we het hoofd boven water. Als dat lukt en we overleven deze crisis, dan pas kan ik eens gaan nadenken over Fairtrade.”
De nieuwe eigenaresse, die de Bloembinderij samen met haar man John leidt, is daar heel eerlijk in. Ze zijn vol enthousiasme met de vestigingen in Gouda begonnen in een tijd dat er van corona nog geen sprake was.
,,JP kwam bij toeval op ons pad. Jan Poels benaderde ons om over een overname te praten. Dat zagen wij wel zitten. We begonnen vol goede moed in Gouda, maar corona gooide roet in het eten.”
De Bloembinderij heeft 27 mensen in dienst. Het bedrijf richt zich vooral op de zakelijke markt. Vanwege corona krijgt het bedrijf financiële steun van het Rijk. ,,Maar niet voor de vestigingen in Gouda, omdat wij geen jaarcijfers konden overleggen. Hopelijk krijgen we die steun later alsnog.”
Het bedrijf heeft een drukke periode begin februari achter de rug, drukte vanwege Valentijnsdag. Dat zorgde heel even voor een lichte opleving. Mariska: ,,Heel even maar. Helaas onvoldoende om er nu al bovenop te komen. Het blijft voorlopig worstelen om boven te komen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!