Fairtrade restaurant is Bangkok City in Gouda al een tijdje, namelijk sinds 2016. Maar nu is die titel ook bekrachtigd met een officieel bord van Fairtrade Gemeente Gouda. Dat is onlangs in aanwezigheid van het horeca-echtpaar Aree Thamtes en Herman Schoemaker en Fairtrade-vertegenwoordigers Jaap Warners en Ruud Lambregts aan de gevel bevestigd van het restaurant aan de Lange Tiendeweg.
Bangkok City was niet het eerste Fairtrade restaurant van Nederland. Dat was Heinde en Ver aan de Wijdstraat. Maar sinds dit restaurant naar Woerden verhuisde is de zaak van Herman Schoemaker wel het enige Fairtrade restaurant van Gouda. En één van de weinige in ons land, want er zijn er maar iets van drie of vier.
Om zich Fairtrade te mogen noemen moet een restaurant aan enkele voorwaarden voldoen. “Ik moet aan promotie van faitrade doen en je moet ook uitstralen dat je Fairtrade bent. We verwerken Fairtrade producten in onze gerechten, zoals groenten, suiker, kokosmelk, bananen en vruchtensappen.” Daarnaast wordt verwacht dat het restaurant meedoet aan activiteiten tijdens de Fairtrade Week. Dat Bangkok City Fairtrade restaurant is, staat aangegeven op de menukaart en is ook terug te vinden op de website en facebook. “En je moet zorgen voor publiciteit. Nou, dat lukt ons wel”, stelt de eigenaar tevreden.
“Ons restaurant bestaat nu 15 jaar. Het gaat goed. En we spannen ons ook graag in om aan de voorwaarden van Fairtrade te voldoen”, aldus Herman Schoemaker, die best wel verguld zegt te zijn met het officiële bord.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!