Op 22 oktober van dit jaar arriveerde de Klimaatmars in Gouda. De deelnemers werden bij aankomst bij het Huis van Stad door het bestuur van onze Fairtrade-gemeente officieel welkom geheten. De volgende dag trok de mars vanuit Gouda verder, richting Glasgow waar de 26e VN-klimaatconferentie heeft plaatsgevonden.

Deze gebeurtenis wil ik graag zien als de kers op de taart in het 10-jarig bestaan van Fairtrade Gouda. Een erkenning van de Goudse betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling.
Klimaatverandering gaat immers niet voorbij aan fairtrade. Het raakt ook direct het bestaan van de fairtrade-producenten (boeren en werknemers). Vormt bijvoorbeeld een directe bedreiging voor het voedsel dat ze verbouwen.
Het gebeurde allemaal in ‘ons’ tweede Corona-jaar. Een jaar waarin we weer met allerlei beperkingen moesten omgaan. Overigens wel in de verwachting dat het daarmee voorbij zal gaan. Ooit.
We leerden de ’mouwen opstropen’. Laten we dat komend jaar gewoon blijven doen. Koop Fairtrade-producten. De mogelijkheden liggen onder handbereik in onze 750-jarige stad.

Jaap Warners
Voorzitter Stichting Fairtrade Gouda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!