Het publiek is welkom bij het lustrumfeest op zaterdag 29 oktober in het Filmhuis aan de Lethmaetstraat 45. De feestelijkheden beginnen om 10.30 uur met enkele korte toespraken. Daarna is de premiere van de door Hermen Buurman gemaakte promotiefilm over de Wereldreis. Na deze promo-film houdt Jochem Veerman van Max Havelaar een korte inleiding over de actualiteiten van fairtrade en zijn nog twee filmpjes te zien over fairtrade en eerlijke handel. Na de lunch is de vertoning van de film TONY.
Vooral aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via info@fairtradegemeentegouda.nl

TONY vertelt het verhaal over het ontstaan van Tony’s Chocolonely. Hoe de journalisten van de Keuringsdienst van Waarde er tien jaar geleden achter kwamen dat het flink mis was in de cacao-industrie. Dat er kindslaven werkten op de cacaoplantages in West-Afrika, dat chocolademakers hier geen verantwoordelijkheid voor voelden.
De journalisten vinden dat het anders moet. ‘TONY’ vertelt het echte verhaal over sociaal ondernemen, over het veranderen van een industrie en het oplossen van een wereldprobleem, hoe moeilijk dat is en dat dat tijd kost.
Van april t/m juni dit jaar draaide TONY in 42 bioscopen door het hele land. Fairtrade Gouda biedt nu eenmalig de kans om de film alsnog of nog een keertje te zien. Gratis. Op zaterdagmiddag 29 oktober om 1.3.30 uur in het Filmhuis aan de Lethmaetstraat 45.

Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via info@fairtradegemeentegouda.nl Wie het eerst komt, het eerst maalt.