Het jeugdige PvdA gemeenteraadslid Sophie Heesen wil een voorbeeld zijn voor Goudse jongeren waar het gaat om betrokkenheid bij zaken als Fairtrade en duurzaamheid.
Zo organiseert zij samen met jongeren van GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP een politieke bijeenkomst over duurzaamheid. Ook andere partijen worden daarvoor uitgenodigd. Sophie wil daar speciale video’s vertonen die gericht zijn op duurzaamheid en fairtrade. Deze politieke bijeenkomst is op 7 november in de Speelwinkel aan de Raam.
Het jonge PvdA-raadslid wijst verder op de vrijwilligersmarkt, die op 12 oktober wordt gehouden in de Gouwekerk. Op deze markt presenteren allerlei vrijwilligersorganisaties zich aan het publiek en aan elkaar.
Al enige tijd worden pogingen gedaan om fairtrade koffie in te voeren op scholengemeenschap GSG Leo Vroman. Met thee en suiker is dat al gelukt, maar de koffie valt blijkbaar niet in de smaak op deze school. Sophie Heesen wil in elk geval daarover gaan praten op de school, waar zij zelf zes jaar op heeft gezeten. Trots vertelt ze dat de GSG Leo Vroman de eerste middelbare school is die is gebouwd volgens de principes van Passief Bouwen en van Frisse Scholen. Eerder dit jaar ontving de school hiervoor tijdens een congres Internationaal Duurzaam Bouwen een speciale prijs.
In de week van 21-27 oktober wil Sophie Heesen zoals zij zelf noemt ‘fairtrade eten en leven’. Dat gaat zij dan vastleggen in een vlog. Ze gaat in die week Fairtrade voeding en kleding kopen. “Ik wil vooral laten zien dat streekproducten ideaal zijn voor een kleine portemonnee, maar ook hoe moeilijk het kan zijn om aan de juiste adressen te komen.”
Tenslotte kondigt het PvdA-raadslid aan dat zij contact wil zoeken met de fairtrade-organisatie in Solingen, Gouda’s Duitse partnerstad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!