De (landelijke) Fairtrade Week is ook dit jaar weer anders dan anders door corona. Deze keer heeft de landelijke organisatie ervoor gekozen om de horeca een steuntje in de rug te geven. In deze week (van 8-16 mei) kan de plaatselijke horeca op allerlei manieren meedoen, zoals een eetroute, een kookwedstrijd of speciale fairtrade afhaalmaaltijden. Fairtrade Gouda heeft in samenwerking met enkele horecazaken gekozen voor dat laatste. Deelnemers zijn: Lunchcafé curcuma, drank en spijslokaal IJsselhuis, kookatelier Betty Blue en de Wereldwinkel. Op het laatste moment heeft zich daarbij aangesloten banketbakkerij Herfst. Laatstgenoemde serveert op haar terras aan de Lange Tiendeweg heerlijke fairtrade koffie en andere producten.
Al deze zaken hebben een zeer moeilijk jaar achter de rug. Maar dank zij een zekere mate van overheidssteun, trouwe klandizie en aangepast ondernemerschap hebben ze tot nu toe het hoofd boven water weten te houden. Dat moet niet te lang meer duren. Daarom is een actie zoals nu tijdens de Fairtrade Week zeer welkom.
Genoemde zaken kunnen tijdens deze week speciale pakjes Tiny Tony’s (chocola) aan de klanten aanbieden. Dat krijgen zij geleverd door Fairtrade Gouda. En ze delen speciale fairtrade-kaartjes uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!