Erik van Dijk van Traiterie Fanteur wil fairtrade in zijn nieuwe vestiging nieuw leven inblazen. Hij is begin dit jaar verhuisd van de Hoge Gouwe in de binnenstad naar het Zuidelijk Halfrond op een bedrijventerrein langs de Nieuwe Gouwe.
“Dit pand op een bedrijventerrein heeft natuurlijk een geheel andere uitstraling dan een pand in de binnenstad”, benadrukt eigenaar Erik van Dijk. “Dit nieuwe pand biedt heel veel mogelijkheden. Het is veel ruimer en ik kan hier veel meer dingen organiseren.”
Zo denkt hij aan kooksessies en zogeheten food-events. “Ik heb al een bijeenkomst gehad waarop ik een speelfilm over eten vertoond heb. Dat wil ik vaker gaan doen. Meer entertainmant. Bij die eerste keer waren vijftig gasten.” Daarnaast is Fanteur ook een cateringbedrijf.
Traiterie Fanteur is gevestigd in een groot bedrijfspand van Colour Business Center. Daar zitten meer bedrijven gevestigd, zoals een fitnesscentrum, Buro Halt en ArboNed.
“Ik verzorg de lunch voor deze bedrijven. De mensen komen naar mijn locatie toe voor die lunch. Ik heb hier een goed uitgeruste keuken en een gezellige plek om te zitten.”
Al in de vestiging aan de Hoge Gouwe was Erik van Dijk met fairtrade bezig. “Nog in bescheiden vorm en door de verhuizing en wat privé problemen is dat wat op de achtergrond geraakt. Nu wil ik fairtrade echt nieuw leven inblazen. Ik had altijd vier producten. Op dit moment nog maar twee: koffie en thee. Maar ik wil snel uitbreiden met azijn en rijst en liefst nog meer producten. Als het lukt, wil ik ook meedoen tijdens de Fairtrade Week.”
Erik van Dijk is nu 58 jaar. Zijn Traiterie Fanteur bestaat 21 jaar. “Voorheen heb ik in loondienst gewerkt in diverse horeca. En ik heb jaren gewerkt in de horecazaak van mijn vader, de Boterwaag in Den Haag. Daar heb ik het vak geleerd. Ik hoop hier aan de Nieuwe Gouwe nog jaren door te kunnen gaan.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!