Your Foodprint, de vegan winkel met biologische lunchroom in het centrum van Gouda krijgt binnenkort onaangekondigd een mystery jury op bezoek. Want het ‘Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas’ dat bij Your Foodprint op de menukaart staat is uit talloze inzendingen genomineerd voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. In totaal dingen er 5 broodjes mee naar de award die jaarlijks wordt uitgereikt door vakblad Lunchroom.

Na een uitvoerige inventarisatie van vele inzendingen zijn er 5 broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de kanshebbende broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 9 november de winnaar bekend wordt gemaakt.

Voor het broodje vegan zalm van Your Foodprint wordt geen zalm gebruikt, maar huisgemaakte gemarineerde wortel. Als roomkaas wordt plantaardige kruiden-knoflook roomkaas gebruikt. Doordat de roomkaas is gefermenteerd heeft het een frisse smaak waardoor het niet van ‘dierlijke’ roomkaas te onderscheiden is. Samen met de dille is dit broodje een diervriendelijke versie van een traditioneel broodje gerookte zalm.

Opvallend is dat 3 van de genomineerde broodjes dierlijke ingrediënten bevatten en dat het broodje van Your Foodprint geheel plantaardig is. Hierdoor is dit broodje diervriendelijk en kunnen vegetariërs en veganisten hun hart ophalen. Marleen, eigenaresse van Your Foodprint, is hartstikke trots dat haar broodje vegan zalm behoort tot de lekkerste vijf lunchroombroodjes van Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!