In het Huis van de Stad is sinds kort een zogeheten ‘vleesvrije maandag’. Dat betekent dat in het restaurant op maandag geen vlees of vis meer op het menu staat. In plaats daarvan kunnen bezoekers van het restaurant kiezen uit een uitgebreider lunchaanbod van groenten, salades en gezonde broodjes.
Dit alles gebeurt in het kader van duurzaamheid. Het idee is overgewaaid uit Engeland, waar de beroemde Beatle Paul McCartney samen met Mary en Stella McCartney een ‘Meatfree Monday’ campagne is gestart. Deze campagne besteedt aandacht aan de belasting van het milieu door de productie van vlees. Als de wereld minder vlees gebruikt, wordt het milieu minder belast. Verder willen de McCartneys mensen enthousiast maken om wat aan de klimaatverandering te doen, door bescherming van waardevolle bronnen. Mensen kunnen iets doen aan de verbetering van hun gezondheid door tenminste één vleesloze dag in de week te hebben.
Het Huis van de Stad doet daarin dus mee door de invoering van een vleesloze maandag. Dit Goudse initiatief is in Engeland niet onopgemerkt gebleven. Paul McCartney stuurde een gelukwens naar Gouda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!