Fairtrade Dag 12 mei

Een wandeling door de historische binnenstad van Gouda, onderbroken door korte voorstellingen van straattheater rond het thema kinderarbeid.
Ziedaar de ingrediënten van de jaarlijkse Fairtrade Wandeling, die Fairtrade Gouda nu alweer voor de vijfde keer organiseert. Dat gebeurt zoals altijd op Wereld Fairtrade Dag, die dit jaar op zaterdag 12 mei valt.
Tijdens deze wandeling komen heden en verleden samen, ditmaal dus rond het thema kinderarbeid. We gaan bijvoorbeeld terug naar de 19e eeuw, toen ook in Gouda kinderarbeid een heel normale zaak was. De stap naar de huidige omstandigheden in ontwikkelingslanden is dan snel gemaakt.
Verleden en heden worden uiteindelijk beeldend samen gebracht door het straattoneel dat Theatergroep Maskerade opvoert aan het eind van de wandeling, bij het Werfhuys aan de Museumhaven (aan de Vest).
De wandeling start bij banketbakkerij Van den Berg, op de hoek van Lange Groenendaal en Naaierstraat. Om 13.30 uur worden de wandelaars daar welkom geheten met Fairtrade koffie en thee. Om 14.00 uur gaat de wandeling onder leiding van een deskundige gids van start. Onderweg bezoeken we enkele van de deelnemers aan Fairtrade Gouda en Eerlijk Winkelen, met korte stukjes informatie en een kleine proeverij. Ook kunnen de wandelaars deelnemen aan een korte quiz, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. We hopen kort na 16.00 uur aan te komen bij het eindpunt aan de Museumhaven.

Snel aanmelden

Loopt u mee? Meld u dan snel aan, uiterlijk 9 mei, want er is beperkt plaats en vol is vol! Mail naar info@fairtradegouda.nl o.v.v. ‘wandeling 12 mei’. U ontvangt een bevestiging.
Indien u niet in de gelegenheid bent om de hele wandeling mee te doen: Theatergroep Maskerade voert het straattoneel over kinderarbeid deze middag drie maal op: om 14 uur, 15.00 uur en om 16.15 uur (eind van de wandeling). Indien u alleen het straattoneel wilt bezoeken, behoeft u zich niet op te geven.
Deelname aan de wandeling (inclusief hapjes en drankjes onderweg) en bezoek aan het straattoneel is gratis.
Nadere inlichtingen: 0182 599301

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!