Weer zijn twee kerken in Gouda officieel fairtrade-deelnemer geworden: de Pauluskerk aan de Willem de Zwijgersingel en de Ontmoetingskerk (voorheen Vredeskerk) aan de Dunantsingel. Dat betekent dat deze kerken aan hun gemeenteleden fairtrade koffie en thee schenken en dat ze achter de principes van fairtrade staan.

Het moment waarop beide kerken officieel deelnemer zijn geworden, is bekrachtigd door de overhandiging van een speciale fairtrade-sticker door voorzitter Jaap Warners van de Stichting Fairtrade Gouda aan de beheerders van de kerken. Deze stickers krijgen een opvallende plaats bij de entree van de kerken om zo bezoekers erop te wijzen.

Beide kerken behoren tot de PKN, de fusie van protestante kerken. De Ontmoetingskerk ontvangt wekelijks zo’n 250 bezoekers, die na de dienst fairtrade koffie en thee drinken. In de Ontmoetingskerk worden geregeld maaltijden geserveerd aan vluchtelingen. Daarbij worden fairtrade producten gebruikt.

In de Pauluskerk komen wekelijks 400 bezoekers naar de dienst en ook hier krijgen de kerkgangers na afloop fairtrade koffie en thee aangeboden. Ook de Pauluskerk verzorgt geregeld maaltijden.

Met deze twee kerken erbij telt Gouda inmiddels zeven fairtrade kerken. De andere zijn: de Oostpoort, St.Janskerk, Westerkerk, Christelijk Gereformeerde Kerk en Pinkstergemeente Morgenstond.

De Stichting Fairtrade Gouda stelt zich ten doel om het aantal fairtrade deelnemers te vergroten. Tot die deelnemers behoren naast kerken vooral winkels, horeca, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Gouda telt bijna honderd deelnemers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!