Stichting Fairtrade gemeente Gouda organiseert i.s.m. De Brede School Gouda van 26 oktober t/m 9 november 2016 de jaarlijkse Wereldreis. Deze reis voert leerlingen van groep zes langs verschillende winkels in de binnenstad van Gouda, waarbij ze zelf ontdekken hoe producten gemaakt zijn, waar de grondstoffen vandaan komen en wat de relatie is tussen de producten, eerlijke handel, kinderarbeid en ontwikkelingslanden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om groenten en fruit, koffie, chocolade, speelgoed, kleding en het hergebruiken van papier. Ook zullen vragen over afval en afvalverwerking een plaats krijgen in deze Wereldreis. De les omvat ook lesvoorbereiding in de klas door de leerkracht.

Er doen dit najaar 4 scholen mee, met acht groepen. Dit zijn Kon. Wilhelminaschool, Casimirschool, De Bijenkorf en Al Qalam.

De wereldreis is mede mogelijk gemaakt door Gouda Wereldwijd en de gemeente Gouda.

Mocht u interesse hebben om als vrijwilliger een groepje kinderen te begeleiden op deze Fairtrade ontdekkingstocht, dan kunt bellen met de coördinator van de Wereldreis (06 – 462 461 88).