Vrijwilligers

Fairtrade Gouda

Vind jij eerlijke handel belangrijk? Doe mee en maak samen met bedrijven, winkels, horeca, de overheid en inwoners de titel Fairtrade Gemeente Gouda waar!

Iedereen heeft kwaliteiten die inzetbaar zijn voor de fairtrade campagne in Gouda. De campagne levert ook voor iedereen iets op. Variërend van werkervaring tot het opbouwen van een nieuw netwerk. En natuurlijk investeer je daarmee ook in boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Sluit je ook aan en maak samen met ons heel Gouda en omgeving fairtrade.

De vrijwilligers van Fairtrade Gouda ontplooien diverse activiteiten, maar heeft nog meer plannen! We kunnen meer bereiken als we meer vrijwilligers hebben. Activiteiten variëren van het bezoeken van winkels en bedrijven, het bijhouden van de website (schrijven van stukjes) en de facebookpagina, organiseren van de Wereldreis voor schoolkinderen of een Fairtrade wandeling door Gouda tot het maken van foto’s bij een activiteit. Stichting Fairtrade Gouda heeft ook een bestuur daie af en toe nieuwe bestuursleden zoekt, en natuurlijk is het fijn als vrijwilligers ook mee willen denken over manieren om de campagne effectiever te maken.

Vacatures

Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Het kan voor jou een mooie manier zijn om een steentje bij te dragen aan een eerlijkere wereld. Met enige regelmaat publiceren we vacatureteksten op GoudvoorElkaar. Daar kun je ook vacatures van andere organisaties in Gouda vinden.

Vrijwilligersbeleid en omgang met kwetsbare groepen

Fairtrade Gouda bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. In sommige gevallen gaan de vrijwilligers om met kwetsbare groepen, bijv. bij de Wereldreis voor schoolkinderen. Het is belangrijk dat minderjarigen zich prettig en beschermd voelen in het contact met onze vrijwilligers.

Een vrijwilliger van Fairtrade Gouda verklaart dat hij of zij respect zal tonen in de omgang van minderjarigen en, indien van toepassing, andere kwetsbare groepen, en in alle gevallen de (sociale) veiligheid zal garanderen.

Het is een taak van het bestuur en de coördinator educatieve activiteiten om te letten op naleving van deze regels. Het bestuur kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen, en kan indien gewenst ook een VOG aanvragen voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de uitvoering van activiteiten van Fairtrade Gouda. Voor vrijwilligers die in aanraking komen met kwetsbare groepen heeft het bestuur een aannamebeleid vrijwilligers geformuleerd (zie onder aan deze pagina).

 

meld je aan

Meld je aan als vrijwilliger voor de werkgroep van Fairtrade Gouda. Vul onderstaande gegevens in (vragen met een * zijn verplichte velden). Of stuur een email naar info@fairtradegemeentegouda.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Aannamebeleid vrijwilligers (met het oog op omgang met kwetsbare groepen)

Stichting Fairtrade Gouda hanteert onderstaand aannamebeleid voor haar vrijwilligers:

In het kort komt het erop neer dat we een goed beeld willen krijgen van de beoogde vrijwilliger die een functie binnen Fairtrade Gouda gaat vervullen.

Bij de werving en aanstelling van nieuwe vrijwilligers doorlopen we daarom de volgende stappen:

  • het kennismakingsgesprek.
  • indien van toepassing controle van diverse referenties.
  • het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor vrijwilligers die activiteiten met kwetsbare groepen ondersteunen, bijv. de Wereldreis.

en tevens, bij deze vrijwilligers:

  • bekend maken met de bij ons geldende gedragscode/gedragsregels.
  • uitreiken van de geldende gedragscode en gedragsregels.
  • evaluatiegesprek na 3 maanden.

Het is nadrukkelijk de bedoeling door deze maatregelen te voorkomen dat er zich ongewenste situaties voordoen. We beogen met dit aannamebeleid mensen met verkeerde bedoelingen te ontmoedigen om een functie binnen onze stichting te ambiëren.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!